topp_omkopparcupen_2018

Kopparcupen 2019 spelas mellan den 4-6 januari. Det är den 16:e upplagan av Kopparcupen sedan nystarten 2004. Cupen är en 3-dagarsturnering. Vi håller till på Lugnet med Lugnet Sporthall som bas där vi har informationscenter/cupcenter, tävlingsledning mm. Här har vi tillgång till sex fullstora handbollsplaner under samma tak och på samma område finns ytterligare två planer.

Vi spelar på stora planer för samtliga klasser men med sänkt ribba för de yngsta deltagarna. Eftersom det är enkelt att förflytta sig mellan planerna är det möjligt att se sin förenings alla lag, vilket skapar en härlig klubbkänsla. Bra läktare med närhet till planer och matcher.
Matserveringen har vi i Lugnetgymnasiet (i direkt anslutning till Lugnet Sporthall) där ni i lugn och ro, utan stress kan avnjuta måltiderna. Inga stressande transporter är alltså nödvändiga under speldagarna. Kioskverksamhet erbjuds i Lugnethallen och på Lugnetgymnasiet likväl som på samtliga övriga förläggningar.
Alla tillresta, övernattande lag inkvarteras i skolor. Hotell finns för de lag som väljer ett något bekvämare alternativ. Det finns även stugor och vandrarhem som ytterligare alternativ. Bussar transporterar lagen till och från hallen.

Kopparcupen satsar på och använder etablerade duktiga domare där vi strävar efter distriktsdomare som nivå. Varje match har två domare och två funktionärer i sekretariatet.
Matcher spelas med början fredag förmiddag, ca kl 10.00, hela lördagen och hela söndagen fram till ungefär kl 18.00 då sista finalen slutar.
Långväga gäster som känner att det kan bli stressigt att resa samma dag som cupen börjar erbjuder vi möjlighet att, att mot en viss extra kostnad, komma redan den 3 januari. Dock erbjuder vi inga extra måltider vid tidigare ankomst. Kontakta oss i god tid om ni önskar komma dagen innan cupen börjar.
Busstransporter ingår i gästkorten. Det är alltså möjligt att mellan matcherna ta sig mellan hall och förläggning.
Vi ser fram mot Kopparcupen 2019 och hälsar alla hjärtligt välkomna.

Tävlingsinformation
Kopparcupen spelas i enlighet med SHF:s tävlingsbestämmelser och tävlingsreglemente med undantag för TO.  TO blåses av domare endast vid allvarligare förseelse och/eller skada. Sänkt målribba för FP1110 på stor plan.
Lagen delas in i grupper. De bäst placerade lagen går till A-slutspel.
En spelare får endast delta i ett lag per åldersklass.
Som vanligt delas lag- och individuella priser ut till finallagen i respektive åldersklass.
Varje lag garanteras minst 4 st matcher.
Ettan och tvåan i varje grupp går till A-slutspel, övriga till B-slutspel.
Nytt för i år – eftersom utslagningsmatcher inte får förekomma för de yngsta barnen kommer inget slutspel att ordnas för FP 10-11 år. Alla deltagande lag får medalj.
OBS! Klister till FP16 och FP15 tillhandahålls av arrangören – eget klister är inte tillåtet!

Åldersklasser

Flickor/Pojkar 16 (född 02 eller senare).
Flickor/Pojkar 15 (född 03 eller senare)
Flickor/Pojkar 14 (född 04 eller senare).
Flickor/Pojkar 13 (född 05 eller senare).
Flickor/Pojkar 12 (född 06 eller senare).
Flickor/Pojkar 11/10 (född 07 eller senare).

Matchtid
Samtliga klasser: 2 x 15 minuter

Anmälan och startavgift
Senast den 30 november 2018 ska anmälan vara gjord. (Notera även vad som gäller i övrigt i tidplanen).

Startavgift är 2 000 SEK/lag (2 900 SEK/lag för lag utan gästkort med logi).
Startavgiften i år är höjd eftersom samtliga matcher kommer att filmas. Vid cupens slut får alla deltagande lag tillgång till sina matcher utan extra kostnad. Matcher kommer att kunna köpas och ses live, bra för släkt och vänner som inte har möjlighet att följa laget till Falun.

Sista dagen för betalning av anmälningsavgiften är en månad efter anmälan.
Inbetalningsdatum för anmälningsavgiften gäller som datum för anmälan!

Anmälan görs via hemsidan! (Anmälningsfunktionen beräknas öppnas senast den 31 augusti)

Vid frågor kontakta oss på e-post: info@kopparcupen.se