topp_omkopparcupen_2018

Välkommen till Kopparcupen 2022

Kopparcupen 2022 kommer att genomföras den 6–8 januari. Fr o m 1 december 2021 krävs uppvisande av vaccinationsbevis vid arrangemang med fler än 100 deltagare. Därför kommer vi att kräva detta av alla över 18 år som är deltagare, ledare eller publik. Vi kommer fortsättningsvis att anpassa oss för att kunna leva upp till de riktlinjer som gäller för att kunna genomföra vår turnering så säkert som möjligt.

Vi håller i huvudsak till på Lugnet med Lugnet Sporthall som bas. Här har vi tillgång till sex fullstora handbollsplaner under samma tak. I år kommer vi, om det behövs, även att använda andra sporthallar i Falun, detta för att sprida ut lagen och minska trängseln.

Vi spelar på stora planer för samtliga klasser men med sänkt ribba för de yngsta deltagarna.

Alla tillresta, övernattande lag inkvarteras i skolor. Hotell finns för de lag som väljer ett något bekvämare alternativ. Det finns även stugor och vandrarhem som ytterligare alternativ.

Kopparcupen satsar på och använder etablerade duktiga domare där vi strävar efter distriktsdomare som nivå. För de yngsta kommer vi även att använda oss av föreningsdomare tillsammans med en mentor. Matcher från U12-U16 har två domare, matcher i U10-11 en domare. Samtliga matcher har två funktionärer i sekretariatet.

Matcher spelas med början torsdag förmiddag, ca kl 09.00, hela fredagen och hela lördagen fram till ungefär kl 20.00 då sista finalen slutar.

Vi ser fram mot Kopparcupen 2022 och hälsar alla hjärtligt välkomna!

 

Tävlingsinformation

Kopparcupen spelas i enlighet med SHF:s tävlingsbestämmelser och tävlingsreglemente med undantag för timeout. Sänkt målribba för FP10 och FP11 på stor plan. Timeout blåses av domare endast vid allvarligare förseelse och/eller skada.

Lagen delas in i grupper och spelare får endast delta i ett lag per åldersklass.

Lag- och individuella priser delas ut till finallagen i respektive åldersklass.

Varje lag garanteras minst 4 st matcher. Ettan och tvåan i varje grupp går till A-slutspel, övriga till B-slutspel.

För de yngsta klasserna, FP 10 och FP11 år, gäller först ett grundspel om tre matcher och därefter omlottning och ytterligare två matcher. F/P 10 och 11 spelar alltså fem matcher. I dessa matcher tillämpas endomarsystem.

Samtliga deltagare i dessa klasser får medalj.

OBS! Klister till FP16 och FP15 tillhandahålls av arrangören – eget klister är inte tillåtet!

 

Åldersklasser

Flickor/Pojkar 16/15 (född 05 eller senare).
Flickor/Pojkar 14 (född 07 eller senare).
Flickor/Pojkar 13 (född 08 eller senare).
Flickor/Pojkar 12 (född 09 eller senare).
Flickor/Pojkar 11 (född 10 eller senare).
Flickor/Pojkar 10 (född 11 eller senare).

Matchtid

Samtliga klasser spelar 2×15 minuter.

Anmälan och startavgift

Senast den 31 oktober 2021 ska anmälan vara gjord. Notera även vad som gäller i övrigt i tidplanen.

Vid anmälan öppnar vi för 96 lag (8/lag i varje klass), övriga får en reservplats. Vårt mål är att kunna ta emot 180 lag.

Startavgift är 2 000 SEK/lag för övernattande lag med gästkort, 2 600 SEK/lag för lag utan logi och gästkort.

Vi kommer att fakturera anmälningsavgiften omgående och kostnaden för gästkort under november med en betalningstid på 10 dagar. Sista betalningsdag för gästkort kommer att vara 4/12.

Anmälan görs via hemsidan!

OBS! Max 2 lag/klass från en och samma klubb

Vid frågor kontakta oss på e-post: info@kopparcupen.se