topp_omkopparcupen_2018

Kopparcupen 2020 spelas mellan den 4-6 januari, den 17:e upplagan av Kopparcupen sedan nystarten 2004. Vi håller till på Lugnet med Lugnet Sporthall som bas där vi har informationscenter/cupcenter, tävlingsledning, försäljning av kläder och tillbehör, kiosk mm. Här har vi tillgång till sex fullstora handbollsplaner under samma tak och på samma område finns ytterligare två planer.

Vi spelar på stora planer för samtliga klasser men med sänkt ribba för de yngsta deltagarna. Eftersom det är enkelt att förflytta sig mellan planerna är det möjligt att se sin förenings alla lag, vilket skapar en härlig klubbkänsla. Bra läktare med närhet till planer och matcher.
Matserveringen har vi i Lugnetgymnasiet (i direkt anslutning till Lugnet Sporthall) där ni i lugn och ro, utan stress kan avnjuta måltiderna. Inga transporter är alltså nödvändiga under speldagarna. Kioskverksamhet erbjuds i Lugnethallen och på Lugnetgymnasiet likväl som på samtliga övriga förläggningar.
Alla tillresta, övernattande lag inkvarteras i skolor. Hotell finns för de lag som väljer ett något bekvämare alternativ. Det finns även stugor och vandrarhem som ytterligare alternativ. Bussar transporterar lagen till och från hallen.

Kopparcupen satsar på och använder etablerade duktiga domare där vi strävar efter distriktsdomare som nivå. I de yngsta klasserna kommer vi även att använda oss av föreningsdomare tillsammans med en mentor. Varje match har två domare och två funktionärer i sekretariatet.
Matcher spelas med början lördag förmiddag, ca kl 10.00, hela söndagen och hela måndagen fram till ungefär kl 18.00 då sista finalen slutar.
Långväga gäster som känner att det kan bli stressigt att resa samma dag som cupen börjar erbjuder vi möjlighet att, att mot en viss extra kostnad, komma redan den 3 januari. Dock erbjuder vi inga extra måltider vid tidigare ankomst. Kontakta oss i god tid om ni önskar komma dagen innan cupen börjar.
Busstransporter ingår i gästkorten. Det är alltså möjligt att mellan matcherna ta sig mellan hall och förläggning.
Vi ser fram mot Kopparcupen 2020 och hälsar alla hjärtligt välkomna.

Tävlingsinformation
Kopparcupen spelas i enlighet med SHF:s tävlingsbestämmelser och tävlingsreglemente med undantag för TO. Sänkt målribba för FP10 och FP11 på stor plan. TO blåses av domare endast vid allvarligare förseelse och/eller skada.
Lagen delas in i grupper och spelare får endast delta i ett lag per åldersklass.
Lag- och individuella priser delas ut till finallagen i respektive åldersklass.
Varje lag garanteras minst 4 st matcher.
Ettan och tvåan i varje grupp går till A-slutspel, övriga till B-slutspel.
För de yngsta klasserna, FP 10 och FP11 år, gäller först ett grundspel om tre matcher och därefter omlottning och ytterligare två matcher. F/P 10 och 11 spelar alltså fem matcher. Alla deltagande lag i dessa klasser får medalj.
OBS! Klister till FP16 och FP15 tillhandahålls av arrangören – eget klister är inte tillåtet!

Åldersklasser

Flickor/Pojkar 16/15 (född 03 eller senare).
Flickor/Pojkar 14 (född 05 eller senare).
Flickor/Pojkar 13 (född 06 eller senare).
Flickor/Pojkar 12 (född 07 eller senare).
Flickor/Pojkar 11 (född 08 eller senare).
Flickor/Pojkar 10 (född 09 eller senare).

Matchtid

Samtliga klasser spelar 2×15 minuter.

Anmälan och startavgift

Senast den 30 oktober 2019 ska anmälan vara gjord. Notera även vad som gäller i övrigt i tidplanen.

Startavgift är 1 700 SEK/lag för övernattande lag med gästkort, 2 600 SEK/lag för lag utan logi och gästkort.

Sista dagen för betalning av anmälningsavgiften är en månad efter anmälan. Inbetalningsdatum för anmälningsavgiften gäller som datum för anmälan!

Anmälan görs via hemsidan!

OBS! Max 2 lag/klass från en och samma klubb

Vid frågor kontakta oss på e-post: info@kopparcupen.se