Kopparcupen 2022 ställs in!

Den pågående pandemin gör att cupen inte kan genomföras som planerat. Styrelsen för Falu HK och Kopparcupsorganisationen har noggrant diskuterat möjligheten att genomföra cupen på ett säkert sätt.

Folkhälsomyndighetens rekommendationer, som gäller från den 8 december, gör att vi bedömer att vi inte kan genomföra cupen. De rekommenderar alla och envar att hålla avstånd till andra människor i offentliga miljöer, särskilt inomhus och att serveringsställe ansvarar för att lokalerna är utformade så att trängsel undviks. Vi kan inte garantera detta. Smittspridningen ökar fortfarande bland barn och unga och Smittskyddsenheten i Region Dalarna avråder från att genomföra cupen. Dessutom finns risk att kommunen stänger skolorna för möjlighet till logi.

– Detta gör att vi inte har förutsättningar att genomföra Kopparcupen utan väljer att ställa in. Vi kommer inom kort att börja återbetalning av alla anmälningsavgifter, säger Daniel Delerud, ordförande Falu Handbollsklubb.

2022 års cup skulle bli 18:e upplagan av Kopparcupen sedan nystarten 2004. Vi håller i huvudsak till på Lugnet med Lugnet Sporthall som bas och tidigare år har 150–180 lag medverkat (2 500–3 000 deltagare).

Kopparcupen är en turnering som många ser framemot. Det är också den som finansierar vår verksamhet och att ställa in cupen blir en utmaning för vår verksamhet.